Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soros’tan nefret suçlarıyla mücadeleye 10 milyon dolar

ABD Başkanlık seçiminden itibaren göçmenler ve azınlıklara yönelik bir dizi saldırı sonrasında, milyarder yatırımcı George Soros, nefret suçlarıyla mücadele için 10 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı.

Söz konusu nefret suçlarının artışını Donald Trump’ın kampanyasında kullandığı “kışkırtıcı retoriğe” bağlayan Soros, seçimle birlikte “karanlık güçlerin uyandığını” ifade etti ve ekledi: “Bu yaşananların önüne geçmek için bir şeyler yapmamız lazım.”

Nefret suçlarıyla mücadele eden girişimlere yapacağı 10 milyon dolarlık bağışın doğrudan Trump karşısında bir siyasi duruş olmadığını dile getiren Soros, öte yandan, Trump ve destekçilerinin kampanya boyunca Müslümanlar, Meksikalılar ve kadınlar aleyhindeki beyanlarının, nefret söyleminin son dönemdeki yükselişinin “doğrudan sorumlusu” olduğunun da altını çizdi.

Günümüzde liberalizm ve demokrasi mücadelesinin en büyük bağışçılarından biri olan Soros’un kâr amacı gütmeyen kuruluşu Açık Toplum Vakfı, önümüzdeki haftalarda, nefret suçlarıyla mücadele eden ve mağdurlara destek veren insan hakları kuruluşlarına en az 5 milyon dolar hibe edecek.

Vakıf, aynı zamanda, nefret suçlarının takip edilmesini geliştirmek amacıyla ABD’li kurumlara da bağış yapacağını açıkladı.

FBI, geçtiğimiz hafta, Müslüman Amerikalılara yönelik nefret suçlarında geçen yıla göre yüzde 67’lik bir artış olduğunu açıklamıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=UeOW-kPgf-4

(George Soros’un Dünya Ekonomik Forumu’nda 11 Nisan 2016 tarihinde yaptığı konuşma)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.