Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adana Valiliği’ne bombalı araçla saldırı (amatör video)

Adana Valiliği’nin otoparkında bu sabah patlama oldu. Adana Valisi yaptığı açıklamada patlamada 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 16 kişinin yaralandığını duyurdu.

Adana Valisi Demirtaş, “Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor” dedi.

İlk belirlemelere göre önceden getirilen bomba yüklü araç tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirildi.

Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı. Polis bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

Yaralı Sayısı 21 oldu

Vali yaptığı açıklamada yaralı sayısının 16 olduğunu söylemesine rağmen, DHA’nın son haberine göre yaralı sayısı 21’e ulaştı. 5 kişinin durumu ağır. RTÜK saldırıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.

Video, patlama ardından yapılan amatör kayıtlardan derlenmiştir:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.