Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Esad güçleri ÖSO’yu Halep’ten çıkarıyor

Suriye’deki Halep kentinde önemli bir bölgenin rejim güçlerinin eline geçtiği bildiriliyor. Suriye Devlet Televizyonu, Esad güçlerinin mayın ve patlayıcıları temizleyerek kentte ilerlemeyi sürdürdüğünü iddia ederken, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de rejim güçlerinin, muhaliflerin kontrolündeki bölgenin üçte birini ele geçirdiğini doğruladı.

Gözlemevi’nin yöneticisi Rami Abdulrahman Reuters’e yaptığı açıklamada; “son yaşananların muhalifler adına 2012’den bugüne en büyük yenilgi olduğunu” dile getirdi. Her iki kaynak da Sahur mahallesinin rejim güçlerinin eline geçtiğini bildirirken, bu durumun muhaliflerin kontrolündeki bölgeyi ikiye böldüğü vurgulandı. Rusya Savunma Bakanlığı kentteki on mahallenin rejim yanlısı güçlerin eline geçtiğini bildirirken, Associated Press ise yüzden fazla muhalifin silahlarını bırakarak, kenti terk ettiğini duyurdu. Sivillerin de kentten kaçışları sürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.