Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halepli küçük Bana’ya Harry Potter sürprizi

Harry Potter serisinin yazarı J. K. Rowling yedi yaşındaki Suriyeli Bana Alabed’in isteğine karşılık verdi ve serinin tüm kitaplarını e-kitap şeklinde Bana’ya gönderdi.
kitap-okudugu-fotograf

Yedi yaşındaki Bana, uzun süredir Halep’teki savaşın yıkımını ve sivil halkın gündelik yaşamına dair video ve fotoğrafları 100 bin takipçisi olan twitter hesabından paylaşıyordu.

Son bir haftada 300 insanın hayatını kaybettiği Halep’te Bana bombaların ve kuşatma altındaki şehrin fotoğraflarını paylaşıyor, bombalama anlarını periscope üzerinden canlı yayınlıyordu.

“Savaşı unutmak için okuyorum” twiti ile birçok insana savaş ortamındaki var olma heyecanını ve direngenliğini gösteren küçük kızın geçtiğimiz günlerde J. K. Rowling’den bir isteği olmuştu.1

“Bana Harry Potter filmini izledi, kitaplarını da okumak istiyor” diyerek J. K. Rowling’den Harry Potter kitaplarını isteyen Bana’nın annesi Fatemah’a ünlü yazar, serinin tüm kitaplarını e-kitap şeklinde gönderdi.

Bunun üzerine Bana, J.K. Rowling’e “kitaplarını okumaya başladım, çok teşekkür ederim arkadaşım” diyerek twitter üzerinden cevap verdi.

2

Bana’nın kitapları kardeşleri ile birlikte okuduğu paylaşımları büyük ilgi gördü. Savaşın yıkımının geride kalan yüzlerinden olan Bana Alabed’a J.K. Rowling ile kurduğu bu diyalog ile yıkımın değil yaşamın baki olduğunu gösterdi.

alabed-kardesleri

3

Ünlü yazar Rowling, Bana’ya “mutlu olduğuna sevindim, Bana. Güvende ol” tweet’i ile cevap verdi.

4

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.