Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’tan Pakistanlılara: “Siz ne harika insanlarsınız!”

Dün Pakistan’ın Basın Bürosu, Pazartesi günü Donald Trump ile Pakistan Başbakanı Navaz Şerif arasında geçen telefon konuşmasının kaydını yayınladı. Yayınlanan kayda göre Trump, Başbakan Şerif’i “inanılmaz bir adam” olarak niteliyor ve Pakistan’ın sorunlarını çözmek için her türlü rolü oynamaya hazır olduğunu söylüyor.

Aslında üst düzey konuşmaların kayıtlarının bu şekilde açıklanması diplomatik protokolün bir ihlali. Trump’ın ekibi, Pakistan’ın yayınladığı metnin Trump’ın sözlerini birebir yansıtıp yansıtmadığıyla ilgili sorulara cevap vermeyi reddetti.

Pakistan Basın Bürosu’nun yayınladığı metin şöyle:

“Başbakanımız ABD’deki Başkanlık Seçimlerini kazanan Donald Trump’ı aradı ve zaferini kutladı. Trump, Başbakan Navaz Şerif’e şunları söyledi: ‘Sizin çok iyi bir itibarınız var, inanılmaz bir adamsınız. Her şekilde belli olan harika işler yapıyorsunuz, sizinle buluşmayı dört gözle bekliyorum. Başbakan, sizinle konuşurken, kendimi çok uzun süredir tanıdığım biriyle konuşuyormuş gibi hissediyorum. Ülkeniz muazzam imkanları olan, olağanüstü bir yer. Pakistanlılar dünyanın en akıllı halklarından biri. Sorunlarınızı ele almak ve onlara çözüm bulmak için nasıl bir rol oynamamı istiyorsanız yapmaya hazır ve istekliyim. Bu benim için bir onur olacaktır ve bizzat kendim bunu yapacağım. Lütfen görevi devralacağım 20 Ocak tarihinden önce beni aramaktan çekinmeyin.’

Başbakan’ın kendisini Pakistan’ı ziyaret etmeye davet etmesinin ardından Trump, bu şahane insanların şahane ülkesine gelmekten büyük zevk duyacağını söyledi ve  ‘Lütfen Pakistan halkına harika olduklarını ve tanıdığım bütün Pakistanlıların istisnai insanlar olduğunu iletin’ dedi.”

Pakistan’ı en son ziyaret eden ABD Başkanı, 2006 yılında George Bush olmuştu. İki ülke arasındaki ilişkiler, Pakistan’ın Taliban’a sınırları içinde barınma imkanı vermesi sebebiyle uzun süredir gergin ilerliyor. Trump, seçim kampanyası sırasında Pakistan’la ilgili olarak attığı iki ayrı tweette şöyle demişti: “Şunu anlayın: Pakistan bizim arkadaşımız değil”, “Pakistan Usame bin Ladin’e altı yıl boyunca kucak açması için ne zaman özür dileyecek?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.