Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

El Clasico’da 233. maç

Cumartesi günü La Liga’nın önemli ekiplerinden Barcelona ile Real Madri̇d arasında yarın oynanacak “El Clasico” öncesi tüm dünyadaki futbolseverler büyük heyecanı şimdiden yaşamaya başladı.

Nou Camp Stadı’nda yarın 233. kez karşı karşıya gelecek İspanya’nın iki büyük takımı arasındaki karşılaşma, TSİ 18.15’te başlayacak. Taraflar arasında bugüne kadar oynanan karşılaşmalar sonunda Real Madrid’in 93, Barcelona’nın 91 galibiyeti bulunurken, 48 maç ise beraberlikle sona erdi. İki takım arasında ligde oynanan karşılaşmalarda da üstün taraf olarak Real Madrid. 173 lig karşılaşmasının 72’sini Madrid ekibi kazanırken, 68’inde ise gülen taraf Barça oldu. 32 maç ise beraberlikle sonuçlandı. La Liga’da geride kalan 13 haftada 33 puanla lider konumdaki Real Madrid, en yakın rakibi Barcelona’nın 6 puan önünde önemli bir avantajla sahaya çıkacak. Zinedine Zidane yönetiminde ligde 25, diğer turnuvalarda ise (UEFA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Kral Kupası) 32 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Real Madrid, eski teknik direktörü Leo Beenhakker’in 34 maçlık yenilmezlik rekorunu kırmaya çok yaklaştı.

Real Madrid’in sorunu sakatlıklar

Real Madrid’de en büyük sorun olarak sakatlıklar olarak öne çıkıyor. Gareth Bale, Toni Kroos ve Alvaro Morata’nın sakatlıkları devam ederken, Raphael Varane’nın durumu ise maç saatinde belli olacak. Barcelona’da Jeremy Mathieu’nun dışında sakat oyuncu bulunmuyor. Sakatlıklarından yeni çıkan Andres Iniesta, Jordi Alba ve Samuel Umtiti ise Madrid karşısında görev verilmesi halinde sahaya çıkacak. Öte yandan, Barcelona forması giyen milli futbolcu Arda Turan, kariyerinde ikinci kez El Clasico’da oynama fırsatı bulabilir. Arda, geçen sezon Nou Camp’ta Barcelona’nın Real Madrid’e 2-1 yenildiği karşılaşmada 74. dakikada Ivan Rakitic’in yerine oyuna girmişti. Milli futbolcunun yarınki maça da yedek kulübesinde başlaması bekleniyor. Dev maç öncesinde Barcelona taraftarlarını Nou Camp Stadı’nda çeşitli etkinlikler bekliyor. Kulübün taraftarlarına dağıtacağı 90 bin adet karton ile tribünlerde “Força Barça” (Haydi Barça) pankartı oluşturulacak ve Katalonya bayrağı açılacak.

Arda Turan da büyük mücadele öncesi görüşlerini kulübünün resmi kaynaklarından Türkçe olarak duyurdu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.