Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Valls: “Putin, Trump ve Erdoğan’a karşı Fransa’nın adayıyım”

Fransa Başbakanı Manuel Valls 5 Aralık Pazartesi günü cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı ve seçim kampanyasına odaklanabilmek için bugün (6 Aralık Salı) itibariyle görevinden ayrılacağını duyurdu.

Geçen hafta, yeniden aday olmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı François Hollande ile Pazartesi günü kahvaltıda aday olma düşüncesini konuştuğunu söyleyen Valls, Cumhurbaşkanı’nın tam desteğini aldığını ifade etti.

Valls yaklaşık olarak 11 yıl boyunca belediye başkanlığını yürüttüğü Paris’in Evry banliyösünde taraftarlarına yaptığı konuşmada, ön seçimlerin birlikteliği yeniden sağlamak için mükemmel bir vasıta olduğunu; aşırı sağı, François Fillon’un programında sunduğu toplumsal  gerilemeyi reddeden bütün Fransızlara Sosyalist Parti’nin önseçimlerine katılmaları yönünde çağrıda bulundu.

Şi Cinping, Putin, Trump ve Erdoğan karşısında Fransa’nın adayıyım

Valls konuşmasında, Sosyalist Parti’den aday olmayıp, geçtiğimiz Ağustos ayında görevinden istifa ederek kendi kampanyasını yürütmeye başlayan 2. Dönem Valls hükümetinin Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron’la ilgili olarak “bireyci eğilimlerini asla bırakmadı” derken, Şi Cinping’li Çin, Putin’li Rusya, Trump’lı ABD ve Erdoğan’lı Türkiye karşısında bağımsız, değerlerine sahip çıkan bir Fransa’yı savunmak için” aday olduğunu söyledi.

Sosyalist Parti’nin önseçimleri Ocak ayında yapılacak

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2017 Nisan ve Mayıs aylarında 2 turlu yapılacak. Cumhuriyetçiler önseçimle merkez sağın adayını François Fillon olarak belirlerken aşırı sağın adayı ise Marine Le Pen. Sosyalist Parti’nin adayı ise 22 ve 29 Ocak’ta yapılacak iki turlu önseçimlerden sonra belli olacak.

Yeni başbakan Bernard Cazeneuve

Valls’in istifasının ardından Cumhurbaşkanı Hollande yeni başbakan olarak İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’ü atadı.

cazeneuve

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.