Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan için bir polis memuruna müebbet istemi

Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan polis memuru F.D. hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Haklarında soruşturma açılmış olan 42 kişi için takipsizlik kararı verildi. Şüpheli polis F.D. ifadesinde olay yerinde ZET silahı kullanıp kullanmadığını hatırlamadığını söylemişti. Dava, 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Berkin Elvan, Gezi Parkı protestoları sırasında 16 Haziran 2013 tarihinde İstanbul Okmeydanı’nda, polis tarafından atılan gaz bombasının kapsülünün başına isabet etmesi sonucu aylarca hastanede tedavi görmüş ve 269 gün sonra, 11 Mart 2014 tarihinde 16 kilo olarak hayatını kaybetmişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.