Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rejim, Halep’in ‘tarihi kent merkezi’ni ele geçirdi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre rejim güçleri dün gece muhaliflerin çekilmesiyle Halep’in ‘tarihi kent merkezi’ni tamamen ele geçirdi. Rusya destekli Suriye ordusu güçleri üç haftadır süren operasyonda Doğu Halep’in dörtte üçünden fazlasını ele geçirdi. Bölge 2012 yılından bu yana muhaliflerin elinde bulunuyordu.

Gözlemevi’ne göre, muhalifler rejim güçlerinin Halep’in Bab El Hadid ve Akyul semtlerini kuşatmasının ardından Halep’in tarihi kent merkezini terk etti.

Son dört yılda büyük çatışmalara sahne olan şehrin artık sadece güneydoğusu muhaliflerin elinde bulunuyor.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rejim güçlerinin Halep’in güneydoğusundaki El Zabdiya semtine yönelik bombalı saldırısında biri çocuk 15 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.