Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP ile MHP’nin arasına Yüce Divan girdi

AKP ile MHP arasındaki müzakereler sonucunda Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişiklik teklifinin en geç bu Cuma günü Meclise geleceğini açıklamış, Devlet Bahçeli de “Teklifte pürüz yok” demişti. Ancak hafta başında yapılan bu açıklamalara rağmen pürüzlerin giderilmediği ve öngörülen takvimin sarktığı görülüyor.

Başkanlık ve anayasa değişiklik tartışmaları sürüyor. Binali Yıldırım 5 Aralık’ta Rusya ziyareti öncesi anayasa değişiklikleriyle ilgili olarak “Kamuoyuyla bugüne kadar paylaştığımız bu anayasa teklifiyle ilgili ne söylediysek aynen adım adım gerçekleşiyor. İnşallah Rusya dönüşü, büyük bir mani olmazsa, bu hafta bitmeden teklifimizi gazi Meclisimize sunmuş olacağız” demişti.

Devlet Bahçeli ise Meclis Genel Kurulu sonrası gazetecilerin anayasayla ilgili sorularına “Pürüz yok” yanıtını vermişti.

Yıldırım ve Bahçeli’nin bu açıklamalarının ardından yarın (9 Aralık Cuma) teklifin Meclise getirilmesini beklenirken Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde pürüzlerin olduğunu belirtti. Selvi “Hatta iki parti arasında bir madde üzerinde ciddi bir pürüz yaşanıyor. Henüz aşılabilmiş değil. O madde de Yüce Divan’la ilgili” diye yazdı.

Selvi’nin bahsettiği Cumhurbaşkanı’nın Yüce Divan’a sevkinde AKP, Meclis’in 4’te 3 oranını önerdi, MHP 367 oyda ısrarlı bir tutum aldı.

Diğer bir Hürriyet yazarı Murat Yetkin ise teklifin muhtemelen bütçe görüşmeleri sonrasına kalacağını ileri sürdü ve şöyle yazdı: “Yani iş biraz zamana yayılabilir, Olağanüstü Halin kaldırılması ile eşzamanlı tasarlanabilir.”

Yeni Şafak’ta dün (7 Aralık Perşembe) tarihinde çıkan habere göre ise anayasa değişikliğiyle ilgili pürüzlerin olmadığı ve referandumun 23 Nisan 2017 tarihinde yapılacağı iddia edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.