Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Öfkeli Basralılar Irak eski başbakanı El-Maliki’ye saldırdı (video)

Irak eski Başbakanı Nuri el-Maliki’nin, Basra ilinde taraftarlarıyla biraraya geldiği bir toplantı salonu göstericiler tarafından basıldı.

Merkezi Erbil’de Rudaw Medya‘nın haberine göre, son günlerde Irak’ın güney şehirlerinde taraftarlarıyla ile biraraya gelen Maliki, defalarca halkın tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz Perşembe günü Zikar vilayetini ziyaret eden Maliki, “Sen burda karşılanmayacaksın” pankartları ile protesto edilmiş, daha sonra konvoyuna taş ve ayakkabılarla saldırılmıştı.

Bugün Basra’da bir kongre salonunda destekçileriyle biraraya gelen Maliki, protestocuların baskınına uğradı. Salonu basan göstericiler, Maliki’nin kenti terk etmesini istedi. Önceden Maliki’nin şehirlerini ziyaret edeceğini duyan halk, gösteri düzenleyerek gelmesini istemediklerini duyurmuşlardı. Göstericiler, Irak’taki ekonomik ve siyasi krizlerin sebebi olarak Nuri Maliki’yi görüyor. Bu nedenle bir kez daha kendilerinden destek görmeyeceğini söylüyorlar.

Protestoların ardından Maliki’nin bilinmeyen bir yerde saklandığı düşünülüyor.

Video protestolar sırasında yapılan amatör kayıtlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.