Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halep’in sembolü küçük Bana’dan son yardım çığlığı

Uzun süredir savaşın devam ettiği Halep’te, yaşadığı sıkıntıları, hayatta kalma mücadelesi verirken gündelik, küçük mutluluklarını Twitter üzerinden annesinin de yardımıyla tüm dünyaya duyuran Bana’dan gelen son paylaşım yürekleri burktu.

Bugün Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Benim adım Bana, 7 yaşındayım. Doğu Halep’ten dünyaya sesleniyorum. Şu an ölümle kalım arasında bir noktadayım” diye yazdı.

Mesajlarının saflığı ve savaşın çıplak gerçeklerini aktarması sebebiyle Twitter’da 200 bin takipçiye ulaşan küçük Bana:

“Savaşı unutmak için Harry Potter’ı izliyorum, kitabını da okumak isterdim” diye Harry Potter kitabının yazarı J.K Rowling’e Twitter üzerinden mesaj göndermiş ve buna cevaben ünlü yazar tüm seriyi e-kitap olarak Bana’ya yollamıştı. Annesi de, Bana’nın Harry Potter okurken çekilmiş ve “Arkadaşım J.K. Rowling’e kitaplar için teşekkür ederim”  mesajını içeren fotoğraflarını paylaşmıştı.

Bana, 4 Aralık’ta ise bombalı saldırılarda evleri yıkıldıktan sonra kaçtıkları, muhaliflerin kontrolündeki bölgeye Suriye ordusunun yaklaştığını ve kendilerini esir alacaklarını söylediği bir paylaşımda bulunmuştu.

Saldırılarda arkadaşlarını kaybeden, okula gidemeyen, İngilizce öğretmeni olan annesinin yardımıyla tüm dünyaya seslenen Bana sayesinde insanlar, Halep’te olan biten vahşeti küçük bir kızın gözünden tüm çıplaklığı ve saflığıyla görebilme olanağı buldu.

Hollandalı küçük kız Anne Frank, 70 yıl kadar önce Nazilerden kaçarken ailesiyle birlikte yaşadığı sıkıntıları günlüklerine dökmüştü. Suriyeli Bana da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarıyla Suriye İç Savaşı’nın Anne Frank’ı oldu. Anne Frank’ın günlükleri sonradan gün yüzüne çıkıp milyonlara ulaşmıştı, ancak Bana’nın hikayesini tüm dünya anbean sosyal medya üzerinden izlemeye devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.