Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li vekiller Demirel ve Konca tutuklandı

KCK ana davası kapsamında haklarında dava açılan 1’i tutuklu 8 HDP’li vekil için mahkeme zorla getirme kararı çıkardı.

Davanın daha önce Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 Kasım’da görülen duruşmasında 8 vekil için zorla getirme kararı kaldırılmıştı. Bugün ise aynı mahkeme 1’i tutuklu 8 HDP’li milletvekili için mahkemeye zorla getirme kararı verdi.

Mahkemeye zorla getirilme kararı verilen HDP’li Selma Irmak tutuklu bulunurken, Çağlar Demirel ve Besime Konca dün gece başka soruşturma ve davalar nedeniyle Ankara’da gözaltına alınmıştı. Diğer milletvekilleri ise Alican Öncü, Nadir Yıldırım, Osman Baydemir, Dirayet Dilan Taşdemir, Ahmet Yıldırım.

Tutuklama istemiyle gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ‘silahlı terör örgütüne üye olmak,’ ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ suçlamasıyla tutuklandı.

HDP Siirt Milletvekilli Besime Konca, adli kontrol şartıyla serbest bırakılsa da, savcılık itirazı üzerine akşam saatlerinde yeniden gözaltına alındı. Ardından da Diyarbakır’da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Dün gece iki vekil daha gözaltına alınmıştı

Diyarbakır ve Batman Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen iki ayrı terör soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ile Siirt Milletvekili Besime Konca, Ankara’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün gece gözaltına alınmıştı.

Konca ve Demirel, sağlık kontrollerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

Balıkesir’de 8 HDP’li gözaltında

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İlçe Emniyet Müdürlükleri ekiplerinin soruşturma çerçevesinde düzenlediği operasyonda, HDP İl Başkanı Cafer Sarıtepe, Başkan Yardımcısı Gülderen Kasap, Ayvalık İlçe Başkanı Ömer Varil, Ayvalık İlçe Başkan Yardımcısı Telli Işık, Bandırma İlçe Başkanı Ali Bora, Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı Nesibe Yöyler, Burhaniye İlçe Başkanı Zeynel Altan, Edremit İlçe Başkanı Selinay Polat gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında parti binaları ile gözaltına alınanların evlerinde aramaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.