Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Odatv Davası’nda savcı bütün sanıklara beraat istedi

İstanbul 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Odatv Davasında bugün savcı bütün sanıklar için beraat istedi. Gerekçe olarak da “davada yeterli delil ve kanıt yok” denildi. Dava kapsamında yargılanan 13 sanığın son savunmalarını yapmaları için dava 15 Şubat 2017’ye ertelendi.

Ahmet Şık ve Yalçın Küçük mahkemeden süre talep etti

Ahmet Şık: “Sizin söylediğiniz basitlikte bir beraat istemiyoruz. Benim iki avukatım diğer 8 gazeteci arkadaşımla birlikte başka bir komployla tutuklandı. Bu komployu kuran tüm faillerin tamamının dosyaya sunulması için süre istiyorum.”

Yalçın Küçük: “Beraat verilmesi o kadar önemli değil. Beni tutuklayan savcı, hakim kaçmıştır. Polis çırakları tutukludur. Odatv’nin sahibi Soner, iddianameye göre 1 numara benim. Soner nerede? Buraya gelecek. Soner Odatv’den para kazanıyor. Gelip kendisini burada savunacak. Ben de tazminat davasından kazanacağım. Bu iddianameye göre ben Odatv’yi, Ergenekon’u, PKK’yı yönetiyorum. Beni hafife alamazsınız. Bunları hep konuşacağız. Bu devlet beni yıllarca rehin aldı. Sonra hepsi kaçtı. Çok büyük tazminat isteyeceğim. Türk hukukunu yargılayacağız burada. Süre istiyorum. Yeteri kadar çalışmam için uzun süre verin. Mahkemeler benim için paslaştı. Biri bırakırken öbürü tutukladı. Bu hakimleri burada yargılayacağız.”

Duruşmaya katılanlar:

Hanefi Avcı, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Ahmet Şık, Yalçın Küçük, Nedim Şener,  Doğan Yurdakul,  Sait Çakır ve Coşkun Musluk.

Soner Yalçın, Müyesser Yıldız, Mümtaz İdil ve İklim Bayraktar duruşmaya katılmayan sanıklar oldu. Duruşmayı Süheyl Batum,  CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, emekli albay Cemal Temizöz,  emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Prof. Dr. Cem Say gibi isimler duruşmayı izleyenler arasındaydı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.