Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş dün gece hastaneye götürüldü

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün gece muayene amacıyla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi.

Dün gece Demirtaş kendi talebi üzerine muayene olmak ve kontrol için hastaneye getirildi. Demirtaş’ın hastaneye getirilişi sırasında jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Demirtaş, 40 dakika süren kontrol sonrasında cezaevine geri götürüldü.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen geçen hafta Demirtaş’ın cezaevinde kalp spazmı geçirdiğini iddia etmişti. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamaya göre ise Demirtaş geçen hafta kalp ağrısı şikayetiyle cezaevinin revirinde kan tahlili yaptırdı ve kalbiyle ilgili bir soruna rastlanmadı.

Devlet büyüklerine hakaret iddiasıyla gözaltıda bulunan Hüsnü Mahalli’de geceyi hastanede geçirdi. Mahalli, dün akşam gözaltı işlemleri devam ederken rahatsızlandı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. Mahalli’nin tedavisi Cerrahpaşa Nöroloji Servisi’nde devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.