Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amerikan tankları üç yıl sonra yeniden Avrupa’da

Avrupa’nın doğu sınırlarında Rus ordusunun habersiz bir şekilde yaptığı tatbikatın ardından ABD, NATO müttefiklerine destek ve Rusya’ya mesaj vermek için Avrupa’daki askeri varlığını artırma kararı aldı. Bu kapsamda üç yıl önce Avrupa’dan çekilmiş olan Amerikan tankları
Hollanda’nın Eygelshoven kentindeki üsse sevkedildi.
ABD’li Tümgeneral Ben Hodges şöyle dedi: “3 yıl önce son Amerikan tankı Avrupa’yı terk etmişti. Aslında hepimiz Rusya’nın partnerimiz olmasını isteriz. Ülkem tanklarını Avrupalı müttefiklerine olan yükümlülükleri çerçevesinde sevk ediyor.”
Tümgeneral Hodges, daha önce de Rusya’nın Baltık ülkelerini 36 ila 60 saatte işgal edecek güçte olduğunu ileri sürmüştü.
ABD, NATO Avrupa müttefik kuvvetleri çerçevesinde Hollanda, Polonya, Belçika ve Almanya’da beş askeri malzeme deposu oluşturulacak. Ayrıca ABD’nin, Ocak ayına kadar Polonya, Romanya, Bulgaristan ve Baltık ülkelerinde görev yapmak üzere 4 bin asker ve 2 bin askeri araç sevk etmesi bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.