Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayşenur Arslan canlı yayında gazeteciliği bıraktı

Ayşenur Arslan, birlikte program yaptığı gazeteci Hüsnü Mahalli’nin tutuklanmasının ardından basın üzerindeki olağanüstü baskılara dikkat çekerek Halk TV canlı yayında gazeteciliği bıraktığını açıkladı.

Arslan’ın “susarak bağırıyorum” diyerek veda ettiği bölüm:

Ayşenur Arslan Kimdir?

İtalyan Dili ve Edebiyatı mezunu olan Arslan, gazeteciliğe 1974’te TRT’de muhabir olarak başladı. 8 yıl sonra Güneş Gazetesi ile Haber Müdürü olarak yazılı basına geçti.

İkibuçuk yıl sonra istifa etti. Üç ay sonra, “Hayatımın en keyifli dönemi” dediği Nokta Dergisi yılları başladı. 3 yıl sonra, 49 gün süren Söz Gazetesi serüvenini yaşadı. Ardından arkadaşlarıyla birlikte reklam ajansı kurdu. Ümraniye Belediyesi için Türkiye’nin ilk yerel dergisini hazırladı.

Cinsel Bilgiler Ansiklopedisi’ne, İtalyanca çeviri yapan Arslan daha sonra Cumhuriyet Gazetesi’nde bir yıl çalıştı. Ardından Star TV’ye geçti. Önce bir kadın programı yaptı, sonra Yakın Takip adlı haber programının sorumluluğunu aldı. Birkaç ay sonra Ercan Arıklı onu emekleme dönemindeki ATV’ye çağırdı. ATV’de 8 yıl çalıştıktan sonra Star TV’ye geçti. Ardından yolu Mehmet Ali Birand ile kesişen Arslan’ın yolu Kanal D’ye geçti.

Daha sonra CNN Türk’te Medya Mahallesi’ni sunarken Roboski’de uçakların bombalaması sonucu hayatını kaybeden 34 vatandaşın haberini yaptığı için kanalla ilişiği kesildi. Arslan aynı programa Halk TV’de devam ediyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.