Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Forbes’un “Dünyanın en güçlü insanları”nın zirvesinde yine Putin var

Çeşitli konular hakkında hazırladığı sıralı listelerle dünyaca ünlü Amerikalı Forbes dergisi, “yılın en güçlü insanları” listesini 14 Aralık’ta açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dördüncü kez üst üste listenin zirvesinde yer aldı. 64 yaşındaki liderin seçilme gerekçesini Forbes şöyle belirtti: “Kendi ülkesinden Suriye’ye, ABD başkanlık seçimlerine kadar istediklerini elde etmeye devam ediyor.”

150313032857_putun_glasses_640x360_getty_nocredit

ABD başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump listenin ikinci sırasında Putin’in gerisinde kalırken, Almanya Başbakanı Angela Merkel üçüncü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 56. sırada yer aldı.

İlk 20’de 3 güçlü kadın

11 yıldır başbakanlık görevini yürüten ve 4. dönemi için hazırlanan Angela Merkel, 2015 listesindeki yerinden bir sıra kaybetti ve 3. sırada yer aldı. İlk 20’de, üç kadın yer alıyor. Fed (ABD Merkez Bankası) Başkanı Janet Yellen 6.  ve İngiltere Başbakanı Theresa May ise 13. sırada gösterildi.

angela-merkel

Google, Facebook, Amazon

Putin, Trump ve Merkel’in ardından Çin Devlet Başkanı Şi Cinping geliyor. 5. sıradaysa Papa Francis yer alıyor. Özel sektör liderleri arasında Amerikalılar 74 isimle dikkat çekerken, Microsoft’un kurucusu Bill Gates içlerinde 7. sırayı alarak iş insanları arasında liderliği taşıyor. Gates’i, 8. sırada Google şirketinin kurucusu Larry Page ve 10. sırada Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg takip ediyor. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos 14., Donald Trump’ın Dışişleri Bakanı adayı olarak duyurduğu petrol grubu ExxonMobil’in başkanı Rex Tillerson 24. sırada gösterildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.