Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye dünyanın en cahil 9. ülkesi

Independent’ın haberine göre; Türkiye’nin 9. sırada yer aldığı 2016 cahillik endeksi verileri İngiliz araştırma şirketi Ipsos MORI tarafından açıklandı. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında 16 ila 64 yaş aralığındaki 28 bine yakın kişiyle gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında edinilen verilere göre dünyanın en cahil 10 ülkesi şöyle:

Hindistan, Çin, Tayvan, Güney Afrika, ABD, Brezilya, Tayland, Singapur, Türkiye, Endonezya.

Araştırma, 40 ülkeden 500 ila 1000 kişi ile, toplumları, ülke nüfusu, sağlık harcamaları, ülkelerinde yaşayan Müslüman nüfusunun oranı hakkında sorular sorularak gerçekleştirilmiş.

Veriler ekonomik durumun sonuçlar üzerinde beklenen etkiyi yaratmadığını gösteriyor. Örneğin dünyanın en zengin ülkesi olan ABD, en cahil ülkeler arasında 5. sırada yer alıyor. Türkiye ise Avrupa ülkeleri arasında ilk ondaki tek ülke olarak dikkat çekiyor.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından her üç yılda bir yapılan eğitim araştırması PISA’nın sonuçlarına göreyse; Türkiye 2003 yılına göre eğitimde daha geride çıkmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.