Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın başkanlığı garantilendi

ABD Başkanlığına seçilmiş olan Donald Trump, 538 üyeli Seçici Kurul oylamasında 304 oy alarak başkanlığını garantiledi.

ABD’de 4 yılda bir yapılan başkanlık seçimlerinde seçmen doğrudan başkanı değil, başkanı seçecek olan Seçici Kurul üyelerini oyluyor. Seçici kurul delegeleri ise bu seçim sonrası partilerinin adayları için oy kullanarak başkanı belirliyor.

trump-thumb-1-575x324

538 üyeli Seçici Kurul dün ABD’de 50 eyalet ve Washington DC’de oylarını kullandı. Cumhuriyetçi Donald Trump, resmi olmayan sonuçlara göre oyların 304’ünü alarak başkanlığını kesinleştirdi. Donald Trump’ın 8 Kasım sonrası 306 delegeye ulaştığı kuruldaki bu oylamada, başkanlık için en az 270 oy gerekiyor.

Seçici Kurul oylamasının sayımının 6 Ocak 2017’de ABD Kongresi’nde yapılması ve resmi sonucun Başkan Yardımcısı Joe Biden tarafından açıklanması bekleniyor. Bunun sonucunda Donal Trump 45. ABD Başkanı olmaya hak kazanacak ve 20 Ocak’ta görevi Obama’dan devralarak başkanlık koltuğuna oturacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.