Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amedspor’un kaptanı Şehmus trafik kazasında hayatını kaybetti

Amedspor’un deneyimli oyuncusu Şehmus Özer’in trafik kazasında yaşamını yitirdiği kulüp tarafından açıklandı. Özer iki gündür kayıptı.
Kendisinden iki gündür haber alınamayan Özer ile ilgili takımın Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle: “Amedspor takım kaptanı Şehmuz Özer’i trafik kazasında kaybettik. Başımız sağolsun… Güzel insan, koca yürekli lider, kaptan. Seni unutmayacağız büyük golcü….”
Şehmus Ziraat Türkiye Kupası’nda altı gün önce Fenerbahçe filelerini havalandırmıştı. 36 yaşındaki tecrübeli futbolcu 2014 yılından bu yana Amed Sportif’te forma giyiyordu.

seh

24 saat sonra bulundu

Pazar günü deplasmanda oynadıkları ve 1-1 kaldıkları Kahramanmaraşspor maçı sonrası Diyarbakır’a dönen Amedsporlu futbolcular evlerine dağıldı. Şehmus Özer ise bir arkadaşının düğününe katılmak üzere özel otomobiliyle Malatya’ya gitti. Pazartesi günü yapılan idmana katılmaması üzerine kulüp yöneticileri ve teknik heyet Şehmus Özer’i ısrarla aradı ama ulaşamadı. Ailesinin de kendisine ulaşamadığını öğrenilince polis arandı. Fakat Malatya, Elazığ ve Diyarbakır’daki Polis Trafik şubeleri ile yapılan görüşmede Şehmus Özer adına herhangi bir kaza kaydı olmadığı anlaşıldı.

kaza

Bunun üzerine Şehmus Özer’in yakınları ve kulüp yöneticileri, Malatya-Elazığ yolunda yaptıkları aramada, futbolcunun uçuruma yuvarlanmış otomobilini Gözeli Bölgesi’nde buldu. Pazartesi günü saat 22.00 sıralarında Malatya’dan ayrıldığı ve saat 23.00 sıralarında yönetimindeki aracının Malatya-Elazığ arasında Gözeli bölgesinde uçuruma yuvarlandığı tahmin edilen Özer’in otomobili ve cesedine dün (Salı) saat 23.00 sıralarında ulaşılan Amedspor kaptanı Şehmus Özer’in cesedi, olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerinin yardımıyla olduğu yerden çıkarılarak, Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Morgu’na getirildi.

Dünyaya ve futbola gözünü Diyarbakır’da açmıştı

Şehmus Özer, 10 Mayıs 1980 tarihinde Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde dünyaya geldi. Futbolculuk kariyerine Erganispor’un altyapısında başlayan Şehmus Özer, 1998’de profesyonel kariyerine başlayan imzayı atarak as takıma katıldı.
As takımda ilk karşılaşmasına 29 Ağustos 1998’de oynanan Yüksekova Belediyespor maçında çıktı. Performansı ile dikkat çeken oyuncu Yeni Malatyaspor’a ve ardından Malatyaspor’a transfer oldu.
Malatyaspor’la geçirdiği ilk sezonda Play-Off’u kazanarak Süper Lig’e yükseldi ve Süper Lig’de 4 karşılaşmada forma şansı buldu. Ardından 1. Lig takımlarından olan Kayserispor’a kiralandı.
Sezonun sonunda Gümüşhanespor’a ve bir sezon sonra Mardinspor’a geçen Şehmus Özer, 4 sezon boyunca ilk 11’de forma giydi ve 119 maçta 43 gol attı.
2007-2008 sezonunda Karşıyaka’da ve 2008-2010’da Altay’da oynadı. Altay’da oynarken 2009 yılında o zamanki adıyla Fortis Türkiye Kupası grup maçlarında İzmir Atatürk Stadyumu’nda oynanan Galatasaray maçında attığı gol uzun süre gündem olmuştu.

Özer daha sonra, 2010-2011 sezonunda Mersin İdman Yurdu’na transfer oldu ve sezon sonu Süper Lig’e yükselmeyi başardı. Fakat Süper Lig kadrosunda kendisine şans bulamadığı için serbest bırakıldı.
Serbest kalmasıyla 2011-2012 transfer döneminde önce Akhisar Belediyespor’a ardından da Şanlıurfaspor’a transfer oldu. Bir süre forma giydikten sonra 2013-2014’te yeniden Altay’a transfer olan Şehmus, son olarak memleketi olan Diyarbakır takımlarından Amedspor’a transfer oldu ve 3 sezonda 86 maçta 35 gol attı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.