Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin: “Rusya, Türkiye, İran ve Esad bir sonraki zirvenin Astana’da yapılmasını kabul etti”

Reuters’in haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugünkü basın toplantısında, bir sonraki Suriye zirvesinin Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılmasını Rusya, İran ve Türkiye’ye ek olarak Suriye Devlet Başkanı Başar Esad’ın da kabul ettiğini söyledi.

Salı günü Moskova’da düzenlenen Rusya-İran-Türkiye zirvesinde Suriye krizini çözmek için görüşmelerin Astana’da sürmesi önerisinin değerlendirileceği belirtilmiş, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadi Gatilov, tarih olarak 2017 Ocak ortasını işaret etmişti.

Putin bugünkü basın toplantısında, “Halep’in kurtulması”nın Rusya, İran ve Türkiye’nin yardımları ve Esad’ın “iyiniyeti” sayesinde mümkün olduğunu da vurguladı.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.