Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Hava desteğinin verilmemesi kabul edilemez

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Kalın, IŞİD’in elindeki askerlerin durumuyla ilgili soruya ise bir yanıt vermedi.

Konuşmasında Doğu Halep’teki siviller ile muhaliflerin tahliyesine ilişkin bilgi veren Kalın, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Son üç hafta içerisinde özellikle Doğu Halep’teki sivillerin ve muhaliflerin tahliye edilmesiyle ilgili olarak ilgili makamlarımızın, Dışişleri Bakanlığımızın, Milli İstihbarat Teşkilatımızın ve diğer birimlerimizin yürüttüğü yoğun diplomasi çalışmaları neticesinde yaklaşık 44 bin kişi Halep’ten tahliye edildi, bunlar İdlib’e getirildi. Şu anda da İdlib’de bu insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması için her tür tedbir de alınmış durumda, çalışmalar da yürüyor.”

“Bin 900 kilometrekarelik alan DEAŞ’ten temizlenmiştir” sözleriyle Fırat Kalkanı operasyonunda gelinen noktayı belirten Kalın, IŞİD ile mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

“Bin 900 kilometrekarelik alan DEAŞ’ten temizlenmiştir. Bu barbar terör örgütüyle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Uluslararası koalisyonun hava desteği konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyoruz. El Bab çevresinde yürüttüğümüz Fırat Kalkanı Harekatı’nın son aşaması, DEAŞ’la mücadele şemsiyesi altında bir mücadeledir. Her seferinde DEAŞ’la mücadele konusunda Türkiye’ye birtakım eleştiriler getiren çevrelerin, Azez-Cerablus hattı, Dabık ve El Bab noktasında yürütülen operasyonlara gerekli desteği vermemesi kabul edilemez. Son bir haftada El Bab çevresindeki çatışmalar ve operasyonlar yoğunluk kazandı. Burada özellikle sivil kayıpların olmaması için Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir hassasiyet gösterdiğinin altını çizmek isterim.”

EL BAB Operasyonu’nda 226 IŞİD’li öldürüldü

“Geçtiğimiz hafta yürütülen operasyonlar çerçevesinde yüzlerce DEAŞ hedefi orada bertaraf edildi ve 226 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirildi. Bu operasyonlar da devam ediyor ve bundan sonra da kararlı şekilde devam edecek. Bu, hem bizim ulusal güvenliğimiz açısından bir zarurettir hem de DEAŞ’la mücadelede aslında en önemli aşamalardan birini temsil etmektedir.

(Terör örgütü DEAŞ’ın Rakka’daki 700 canlı bombayı El Bab’a gönderdiği iddiası) Bu terör örgütünün sahadaki çeşitli hareketliliğiyle ilgili, istihbarat birimlerimiz, Genelkurmay Başkanlığımız çalışmalarını yürütüyor ve tedbirlerini alıyorlar. Sahada ne tür hareketlilik yaparlarsa yapsınlar, bu konuda Türkiye’nin kararlılığı tam bir şekilde devam edecektir, bu operasyon tamamlanacaktır.”

“Bir terör örgütüyle bir başka terör örgütünü bertaraf edemezsiniz”

“Musul operasyonu yavaşlamış görülüyor. Telafer, Telaferlilerindir. Dışarıdan grupların gelmesi yeni çatışmalara yol açacaktır. Sincar’ın ikinci Kandil olmasına müsamaha göstermemiz söz konusu değildir. Sincar ile ilgili Barzani’nin açıklamasını destekliyoruz. Münbiç konusunda ABD’liler ile mutabakata vardık. Ortak komisyon Münbiç’e gitti. Orada bir oldu-bitti ye göz yummamız söz konusu değil. Rakka operasyonunun birinci aşaması devam ediyor. Bir terör örgütüyle bir başka terör örgütünü bertaraf edemezsiniz. FETÖ, PKK ve DEAŞ’in Türkiye’ye karşı ittifak içinde olduğu sır değil.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.