Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, bu sefer AGİT’e yönelik siber saldırıyla suçlanıyor

Rusya ile Ukrayna arasında Şubat 2015’te varılan ateşkes sürecini takip eden ve denetleyen Viyana merkezli Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT), Rusya kaynaklı bir siber saldırıya uğradığı iddia edildi. Kasım ayı başında fark edilen saldırının ardından enformasyon güvenliğinin sağlandığı belirtildi.

15 Aralık’ta Avrupa Birliği Konseyi’nin Brüksel’deki toplantısında, Rusya’ya daha önce uygulanan ekonomik yaptırımların 6 ay daha uzatılmasına karar verilmişti. Ukrayna krizi ve Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesinden, Moskova yönetimini sorumlu tutan AB, 1 Ağustos 2014’te yaptırım uygulamasını resmen yürürlüğe koymuştu.

Saldırının arkasında Rus hacker grubu APT28’in olduğu belirtildi. Grup, daha önce de, seçim kapmanyası sürecinde ABD Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton’a ve Nisan 2015’te Fransız televizyon kanalı TV5’e yapılan siber saldırılardan da sorumlu tutulmuştu. AGİT’e yapılan saldırılarda e-postalara ulaşıldığı, kullanıcı isimleri ve şifre bilgilerinin ele geçirildiği ve önemli dosyalara erişildiği aktarıldı. AGİT’e üye 57 ülkenin durumla ilgili olarak bilgilendirildiği söylendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.