Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TSK: “Rus uçakları El Bab’da DAEŞ hedeflerini vurdu”

Türk Silahlı Kuvvetleri: “Rusya hava unsurları tarafından, El Bab ve hemen güneyindeki DEAŞ (IŞİD)hedeflerine 3 kez hava harekâtı düzenlendiğini, bunun sonucunda 12 DEAŞ’lının öldürüldüğünü” açıkladı.
Öte yandan TSK’nın da El Bab’daki etkinliği sürüyor. Açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçaklar da Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında El Bab ve buranın hemen batısındaki Dağlabaş bölgesine hava harekâtı düzenledi. IŞİD’e ait 17 hedef Türk uçaklarınca vuruldu, “aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu “26 IŞİD’li etkisiz hale getirildi”

Ebu Husen Tunusi öldürüldü

TSK, El Bab’a yönelik operasyonda yapılan hava saldırısı sonucu IŞİD’in Rakka’dan El Bab’a gönderdiği üst düzey yetkili Ebu Husen Tunusinin öldürüldüğünü açıkladı.

Fırat Kalkanında bir şehit daha

128 gündür devam eden Fırat Kalkanı kapsamında Suriye’nin El Bab bölgesinde akşam saatlerinde şiddetlenen çatışmalarda 1 uzman çavuş şehit oldu, en az 9 asker de yaralandı. Yaralı askerler sınır hattına ulaştırılarak burada hazır bekletilen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildi. Yaralı askerlerin Kilis Devlet Hastanesi Acil Servisi’ndeki tedavileri devam ediyor.
Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit sayısı 39’a yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.