Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da çalışanlara ‘erişilmeme hakkı’

Fransız çalışanlar, mesai saatleri dışında e-posta cevaplamama mücadelesini kazandılar. Yeni yasaya göre, çalışanlar mesai haricinde e-posta, akıllı telefon ve diğer elektronik cihazlarından çağrılara veya mesajlara cevap vermek zorunda olmayacak.

Yasaya göre 50 yaş ve üzerindeki çalışanı olan şirketler, çalışanları ile bu konuda müzakere edebilecek. Şirketler ve çalışanlar bu konu üzerinde anlaşamadığı takdirde şirket çalışanların hangi saatlerde e-postalara bakması gerektiğini belirten bir karar yayınlamak zorunda.

Fransa Çalışma Bakanı Myriam El Khomri, ”Bu tedbirler, iş, aile ve kişisel hayat arasında dengenin sağlanabilmesi için alındı” dedi.

Fransa’da sendikalar uzun süredir bu yasa için mücadele veriyordu. Sendikalara göre teknoloji şirketleri ‘beyan edilmemiş bir iş sömürüsü’ ile çalışanları haftalık iş saatleri dışında çalışmaya zorluyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.