Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sanatçılar Girişimi: “Faciaların sorumluları görevini bıraksın”

Sanatçılar Girişimi, Reina’da 39 kişinin katledildiği saldırının ardından, sorumluları istifaya çağıran bir bildiri yayınladı.

“Yaşanmakta Olan Facia Ortamı ve Görünen Köy” başlıklı bildiri Edip Akbayram, Onur Akın, Genco Erkal, Müjdat Gezen ve Ferhan Şensoy’un aralarında bulunduğu 87 ismin imzasıyla yayınlandı. Bildiriyi yayınlayan Sanatçılar Girişimi, siyasal yönetimin facialardaki sorumluluğu konusunda özeleştiri yapmasını ve başlıca sorumluların görevlerini bırakmasını talep etti.

“Şam’da namaz kılma türünden fantezilerin sona erdiği” ve “facialara çanak tutulduğu” ifadelerini kullanan sanatçılar, toplumsal barışın sağlanabilmesi için yapılması gerekenin “başkanlık sistemi hevesi”nden vazgeçilerek parlamenter sistemin ve çoğulcu demokrasinin güçlendirilmesi olduğunu söyledi.

Sanatçılar Girişimi’nin bildirisinin tamamına şu linkten ulaşabilirsiniz.

7

 

Bildirinin yayınlanması sonrası, bildirinin altında imzası yayınlanan bazı oyuncuların böyle bir imza atmadıkları duyuruldu. Şogen Film ve Müzik Prodüksiyon, oyuncuları Mert Fırat ve Meral Çetinkaya’nın söz konusu bildiriye imza atmadığını bildirdi. Mert Fırat da Twitter hesabından “Bir imza metnine isim koyarken kişinin de onayı alınmalıdır fakat adımın geçtiği ‘Sanatçılar Girişimi’ metninden haberim dahi olmamıştır” açıklaması yaptı.

8

 

Tiyatrocu Nedim Saban da, bildiride adının bilgisi dışında kullanıldığı, imzası bulunan pek çok kişinin de bildiriyi imzalamadığını Twitter’da duyurdu.

9

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.