Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Şık beş yıl sonra yine Silivri Cezaevi’nde

Ahmet Şık önceki gün beş yıl önce Oda TV soruşturması kapsamında 375 gün tutulduğu Silivri Cezaevi’ne nakledildi. 

Ahmet Şık, Gülen Cemaati’nin emniyetteki yapılanmasını anlattığı kitabı daha basılmadan tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne götürülmüştü. Haberleri ve Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek FETÖ/PDY ve PKK örgütlerinin propagandasını aynı anda yaptığı iddiasıyla tutuklanan Şık, beş yıl öncesinde tutuklanmasına neden olan Cemaat’in de propagandasını yapmakla suçlanıyor.

Şık, önce Metris Cezaevi’ne gönderilmiş, burada sesli ve görüntülü kayıt düzeneği olmadığı gerekçesiyle avukatı Can Atalay ile görüştürülmemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nun Şık’ın haberleri ve Twitter paylaşımlarına yönelik başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği tutuklama kararı vermişti. Şık’ın 9 No’lu Cezaevi’nde kaldığı öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.