Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğan Holding’e “FETÖ” operasyonu

Polis Doğan Holding’in İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki merkez binasına bu sabah operasyon düzenledi. Operasyonun “FETÖ soruşturması” kapsamında yapıldığı belirtiliyor.

Doğan Holding yaptığı açıklama ile operasyonun kapsamını kamuoyu ile paylaştı:

“Bu sabah grubumuz yöneticilerinden Yahya Uzdiyen ve Erem Turgut Yücel’in daha önce Ankara Temsilcimiz Barbaros Muratoğlu’nun tutuklanmasına neden olan soruşturma kapsamında ev ve ofislerinde arama yapılmış ve kendileri gözaltına alınmıştır.”

Buna ek olarak, Doğan Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) da ayrıntılı bir açıklamada bulundu.

“Bu sabah şirketimiz Baş Hukuk Müşaviri Erem Turgut Yücel’in ve eski Yöneticimiz Yahya Üzdiyen’in, daha önce Ankara Temsilcimiz Barbaros Muratoğlu’nun tutuklanmasına neden olan soruşturma kapsamında ev ve ofislerinde arama yapılmış ve kendileri gözaltına alınmıştır. Sözkonusu arama işlemi sadece adı geçen yöneticilerimizin şahsi çalışma ofislerinde yapılmış olup, şirketimiz ve bağlı ortaklıklarının faaliyetlerini etkileyen herhangi bir durum bulunmamaktadır. Şirketimiz ve bağlı ortaklıkları faaliyetlerine aynen ve kesintisiz olarak devam etmektedir. Konu ile ilgili yeni bir gelişme olduğu takdirde ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır.”

Operasyon haberinin etkisi borsada işlem gören Doğan Holding hisselerine de yansıdı. BİST 100’ün yüzde 0,67 primli olduğu bugün (11:37) şirket hissesi yüzde 4’e yakın değer kaybına uğradı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.