Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA yılın “en”lerini seçti

FIFA, İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen ödül töreninde 2016 yılının “en iyileri”ni seçti. Portekizli Cristiano Ronaldo, yılın en iyi erkek futbolcusu seçilirken, en iyi kadın futbolcu ödülünü ise Houston Dash takımında forma giyen ABD’li Carli Lloyd aldı.

Cristiano Ronaldo’nun bu sene Ballon d’Or ödülünün ardından, FIFA tarafından yılın en iyi erkek futbolcusu seçilmesi sporseverleri şaşırtmadı. Portekizli, 2016 yılında Real Madrid formasıyla Şampiyonlar Ligi’ni, milli takımıyla da Avrupa Şampiyonası’nı kazandı.

Carli Llyod, 2015 yılında Kanada’da düzenlenen Kadınlar Dünya Kupası finalinde yaptığı hat-trickle Amerikalıların zaferinde büyük rol oynamıştı. Gollerinden birini orta sahadan atarak seyircilere unutulmaz bir final yaşatmış ve bu golle geçtiğimiz yıl Puskas aday adayları arasında yer almıştı.

En iyi teknik direktörler dalındaysa; erkeklerde Leicester City’i İngiltere Premier Ligi’nde şampiyon yaparak futbol severlere “peri masalı”  yaşatan İtalyan Claudio Ranieri, kadın futbolunda ise, Almanya Milli Takımı’nın eski çalıştırıcısı Silvia Neid  ödüle layık görüldü.

Puskas Ödülü Finalistleri

Yılın en iyi golünü atana verilen Puskas ödülünü bu yıl, Malezyalı Mohd Faiz Subri aldı. Uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta topu, korner vuruşlarını andıran bir falsoyla ağlara yollayan FA Pinang-Pahang’lı oyuncuya ödülünü Brezilyalı Ronaldo verdi.

Venezüela U17 Kadın Milli Takımı’nın orta sahası  Daniuska Rodriguez ise, Puskas ödülüne İrlandalı Stephanie Roche’tan sonra aday gösterilen ikinci kadın oldu.

Corinthiaslı Marlone, Tsubasa çizgi filmini andıran, takım oyununun güzelliklerini ortaya çıkaran ve şık bir bitirişle sonlanan golüyle adaylar arasındaydı.

Fair Play Ödülleri

FIFA Fair Play Ödülü, Copa Sudamericana (Güney Amerika Kupası) finalinde oynamak için kulüp tarihinin en önemli maçına giderken Kolombiya’da uçağı düşen, futbolcularını ve teknik direktörünü kaybeden Brezilyalı Chapecoense’ye kupayı armağan eden Atletico Nacional takımına verildi.

FIFA Taraftar Ödülü, 15 Nisan’da Hillsborough Katliamı’nı birlikte anan Liverpool ve Borussia Dortmund taraftarlarına gitti. Borussia Dortmund’la özdeşleşen teknik direktör Jürgen Klopp’un, Liverpool’a gidişiyle iki takım arasında başlayan dostluk, İngiliz takımın ünlü marşı “You will never walk alone” a Almanların eşlik etmesiyle perçinlenmişti.

FIFA Olağanüstü Kariyer Ödülü ise Brezilyalı futsal oyuncusu Falcao’ya verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.