Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IPI’dan “Çalışamayan Gazeteciler Günü” videosu

Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için hazırladığı videoda, Türkiye’de hapiste bulunan gazetecileri andı. “Gazeteciler hapsedildiğinde ilk ölen hakikat olur” sözüyle biten videoda, tutuklu gazetecilerin fotoğraflarına yer verildi. IPI, Twitter ve Facebook hesaplarından videoyu paylaşırken, yönetim kurulunda görev yapan Kadri Gürsel ve üyesi Murat Sabuncu da dahil çok sayıda gazetecinin “adaletsiz şekilde tutuklu bulunduğunu” bildirdi. Cumhuriyet davasında iddianame iki ayı aşkın süredir açıklanmadığı gibi, gözaltına alınan ve tutuklanan gazetecilerin sayısı her gün artıyor. Uluslararası meslek örgütleri tutuklu gazeteci sayısının 140’ı aştığını bildiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.