Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Star Wars’un yaratıcısı George Lucas müze kuruyor

Star Wars’un yaratıcısı olan film yapımcısı George Lucas’ın kurmayı planladığı anlatım sanatı müzesinin yeri sonunda belli oldu. Müzenin yeri için Los Angeles ve San Francisco arasında aylar süren çekişme sonrası müzenin yönetim kurulu kazananın Los Angeles olduğunu duyurdu.

sw1_otoh_gunga

Lucas’ın kurmayı planladığı anlatım sanatına dair bu müze türünün tek örneği olacağa benziyor. “Sınırlarının olmayacağı” , “yüksek sanat” ve “popüler sanat” arasındaki ayrımın ortadan kalkacağı söylenen müze; ziyaretçilerine illüstrasyonlardan çizgi romanlara kadar görsel hikaye anlatımının geniş yelpazesini deneyimleme imkanı sunacak. Müzenin kurucu başkanı Don Bacigalupi anlatım sanatını şöyle tanımlıyor: “Anlatım sanatı bir hikaye anlatan görsel sanattır. Kendini hayal edebildiğiniz her araçta, her kültürde, her formda açığa vurur.” Lucas’ın anlatım sanatı müzesi, geleneksel sanat müzelerine ilgisi olmayan ziyaretçileri, sevecekleri ve takdir edecekleri sanat formlarıyla bağ kurmaya çağırıyor.

leyendecker_football_players_and

George Lucas’ın yıllardır kurmayı planladığı bu müze için Chicago şıkkı devre dışı kaldıktan sonra San Francisco ve Los Angeles düşünülmeye başladı. Bu fütüristik görünümlü müze için hangi kentin daha iyi olacağı konusundaki spekülasyonlar aylar boyunca sürdü.

avatar_biolumes

Müze için belirlenen adres, Los Angeles’taki Exposition Park oldu. Kararı açıklayan yönetim kurulu Los Angeles için “daha geniş bir topluluk üzerinde büyük bir etki bırakabilmek, çeşitli ve geniş bir ziyaretçi topluluğuna ilham vermek, onları etkilemek ve eğitmek amaçlarımı yerine getirebilmemiz için en iyi yer” diyor.

1 milyar dolarlık bu projenin yapılacağı kente binlerce iş getirmesi bekleniyor. Müze, Norman Rockwell, R. Crumb ve N.C. Wyeth’in de işlerini içeren 10 bin resim, kitap ve dergiye ev sahipliği yapacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.