Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Donald Trump: NATO köhne, Brexit harika

20 Ocak’ta ABD başkanlığı koltuğuna oturacak olan Donald Trump, NATO’nun (Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü) köhne bir yapı olduğunu söyledi. İngiliz The Times of London ve Alman Bild gazetelerine konuşan Trump’a göre, NATO kendisini terör saldırılarına karşı korumadı. Ancak Trump yine de askeri işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Trump, NATO üyelerinin ABD’nin güvenliği için kendi paylarını ödemediğini söyledi ve şöyle devam etti: ”Birçok ülke, ödemesi gereken payı ödemiyor. Bunun ABD için çok adaletsiz olduğunu düşünüyorum. Sadece beş ülke gerekli ödemeleri yapıyor.”

Brexit’e de değinen Trump, Birleşik Krallık’ın AB’yi terk etmesinin harika şekilde sonuçlandığını ve diğer ülkelerin de bunu takip edeceğini öngördüğünü söyledi. Trump, ”İnsanlar, ülkeler kendi kimliklerini istiyor. Birleşik Krallık da kendi kimliğini istedi” dedi. Trump, en kısa zamanda Birleşik Krallık ile ikili ticaret anlaşmaları imzalayacağını, başkan olur olmaz ise İngiltere Başbakanı Theresa May’i ofisine davet edeceğini açıkladı.

Müstakbel başkan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i de 1 milyondan fazla göçmene ev sahipliği yaptığı için eleştirdi ve şöyle dedi: ”Merkel’in korkunç bir hata yaptığını düşünüyorum. Bu kişilerin nereden geldiklerini kimse bilmiyor.”

Trump, başkanlığı döneminde Rusya ile ilişkiler ve nükleer silahlanma konusunda ise şöyle konuştu: ”Rusya yaptırımlardan büyük zarar görüyor. Bakalım Rusya ile güzel anlaşmalar yapabilecek miyiz? Nükleer silahların ise azaltılması gerektiğini düşünüyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.