Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Times’tan Doğan Grubu’na hem destek hem eleştiri

New York Times gazetesi Pazar günkü “Türkiye’de basına amansız saldırılar” başlığıyla çıkan başyazısında, ülkemizde basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara ve tutuklu gazetecilere değindi ve özellikle hükümetin Doğan Grubu üzerinde kurduğu siyasi baskıların altını çizdi. Ancak Doğan Grubu’na yayın organları, New York Times’ın bu yazısını haberleştirmedi.

Erdoğan’ın basını susturma çabalarının, otoriterleşmesinin bir tür devamı olduğunun vurgulandığı yazıda şöyle denildi:

“Yıllardan beri, Erdoğan otoriter yönetimini kurma planının bir parçası olarak bağımsız sesleri bastırıyor. Bu ayın başında, Hürriyet gazetesi ve CNN Türk’ü bünyesinde barındıran Doğan Holding’in Baş Hukuk Müşaviri ve eski CEO’su gözaltına alındı. Bunu Aralık ayının ortasında şirketin başka bir üst yöneticisinin, Barbaros Muratoğlu’nun, gözaltı süreci izledi. Muratoğlu, ‘terör örgütüne yardım’la suçlanıyor. Terör örgütünün başında 1999’dan beri Pensilvanya’da zorunlu olmayan sürgünde bulunan Fethullah Gülen’in bulunduğu ifade ediliyor. Şirket, Gülen’le bağlantı iddialarını tümden reddediyor.”

Şu satırlar da New York Times’ın başyazısından: “Erdoğan’ın basın üzerindeki baskısı gün geçtikçe artıyor. Darbe girişiminden beri 120 gazeteci hapse girdi ve Gazetecileri Koruma Komitesi’ne göre, Türkiye Çin’i geçerek en fazla sayıda gazetecinin tutuklu olduğu ülke konumuna geldi.

Yıllardır Türkiye’deki laik düzenin koruyucusu olan Doğan Ailesi, İslamcılıktan gelen AKP ile 2009’dan beri ters düşüyor. Şirketin yeniden hedef alınması ve daha fazla varlığını kaybetmesinden duyulan korku nedeniyle, Hürriyet gazetesi, Erdoğan’ı memnun etmek için eleştiriden geri duruyor ve gazetecilerini işten çıkarıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.