Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk kargo uçağı Bişkek’te düştü: 37 ölü

ACT Havayolları’na ait Boeing 747-400F tipi uçak dört Türk mürettebat ile bugün sabaha karşı düştü. Uçaktaki dört mürettebat ile birlikte 33 kişi hayatını kaybederken kazada birçok yaralı olduğu bilgisi var.. Hayatını kaybedenler arasında altı çocuk bulunuyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan önceki gün kalkan TC-MCL tescilli Boeing 747-400F Jumbo Jet tipi kargo uçağı, önce Kazakistan’da Astana’ya, oradan da Hong Kong’a uçtu. Burada uçağı, Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanı Melih Aslan ve Teknisyen İhsan Koca teslim aldı.

Bugün 01.10’da Hong Kong’dan Bişkek’e gitmek üzere havalanan uçak, Türkiye saati ile 04.45’te Bişkek Havalimanı’na inişi sırasında radar bağlantısı kesildi. Arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilirken, uçağın yanan enkazı pist yakınlarında bulundu.

ucak2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.