Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Martin Luther King Günü kutlamalarına silahlı saldırı

ABD’nin Miami şehrinde, Martin Luther King gününü kutlamak için toplanan kalabalığa ateş açıldı. Martin Luther King Jr. Parkı’nda gerçekleşen olayda sekiz kişi yaralanırken saldırgan olduğu şüphesiyle iki kişi gözaltına alındı. Yerel saatle 15:40 sularında gerçekleşen saldırının ardından Miami polisi, bölgedeki kutlamaların güvenlik sebebiyle sonlandırıldığını duyurdu. Bu yılki kutlamalar, azınlıklara yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle sık sık eleştirilen Donald Trump’ın başkanlığı devralacağı 20 Ocak tarihinin hemen öncesine denk geldi.

1983 yılından beri, ABD’li aktivist ve siyahi hakları savunucusu Martin Luther King’in anısına resmi tatil olarak kutlanan 16 Ocak Martin Luther King günü, bu sene tüm ülkede, seçilmiş başkan Donald Trump karşıtı protestolara dönüşmüş durumda. Başkent Washington’da, King’in, ünlü “Bir Hayalim Var” konuşmasını gerçekleştirdiği Lincoln Anıtı yakınlarında toplanan katılımcılar “Benim Başkanım Değil” yazılı dövizler taşıdı.

King’in “İş ve Özgürlük İçin Washington’a Yürüyüş” ismini taşıyan insan hakları mitinginde yaptığı “Bir hayalim var; gün gelecek, dört küçük çocuğum derilerinin renklerine göre değil karakterlerine göre değerlendirilecekleri bir ülkede yaşayacaklar” konuşması, siyahilerin ve diğer azınlıkların beyazlarla eşit haklara sahip olma mücadelesinde bir kilometre taşı olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.