Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emin Alper’e Berlin Güzel Sanatlar Akademisi Büyük Sanat Ödülü

Berlin Güzel Sanatlar Akademisi Büyük Sanat Ödülü bu yıl yönetmen Emin Alper’e veriliyor.Alper 15 bin Euro tutarındaki ödüle Tepenin Ardı (2012) ve Abluka (2015) filmleriyle layık görüldü.  Ödül Berlin Belediye Başkanı Michael Müller tarafından 18 Mart’ta Emin Alper’e takdim edilecek.  Alper’in her iki filmini de olağanüstü olarak niteleyen jüri,  yönetmenin filmlerinin, karakterlerin iç dünyasından yola çıkarak Türkiye toplumunun günlük şiddet ortamının portresini başarılı bir şekilde çizdiğini belirtti.

abluka_afis

2000 sonrası yeni dönem Türkiye Sineması temsilcilerinden olan Alper, 1974 Konya/Karaman doğumlu.  İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimi bölümünde öğretim üyesi.

İlk filmi Tepenin Ardı ile dünyanın birçok farklı yerinden festivallerden ödülle dönen Alper, zamansız ve mekansız bir gerilim ortamını yarattığı filmde, insanın ötekine duyduğu kin ve şiddeti son derece metaforik bir şekilde perdeye yansıtmıştı.

tepenin-ardi-film-izle-afis

Abluka filminin ilk gösterimini yaptığı Uluslararası Venedik Film Festivali’nden  Venedik Jüri Özel Ödülüile dönen yönetmen, halen Çukurcalı Üç Kız Kardeş adlı filmi üzerine çalışıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.