Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hrant Dink 10 yıldır yok

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink 10 yıl önce bugün gazetenin kapısında, hala aydınlatılamamış bir suikastle katledildi.

Ölümünden beri kendini “Hrant’ın arkadaşı” gören herkes, suikastin yapıldığı yerde toplanıp Hrant’ı anıyor. Gelenek değişmedi, bu yıl da Agos’un eski yerinin önü dolup taştı.

Anma töreninde Agos Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan, Av. Eren Keskin, akademisyen ve belgesel sinemacı Can Candan, yazar ve belgesel sinemacı Ümit Kıvanç’la konuştuk. “Türkiye Hrant gibi insanları hayatından atmakla kaybettiklerini bir nebze olsun anlayabilse çok başka bir toplum olurduk” diyen Ümit Kıvanç gibi birçok insan, 10 yıldır bitmeyen ve sonu gelmeyecekmiş gibi görünen davayı sorduğumuzda, çok umutlu olmasa da takip etmekten vazgeçmeyeceğini söyledi.

Rakel Dink’in “10 yıldır burnumun direği nasıl yanarak sızlarmış, gözyaşlarım ekmeğimi nasıl ıslatır, ne kadar tuzlu imiş, bunları yaşayarak öğrendim” dediği konuşması sonrası tören biterken ve biz polislerin arasından çıkarken Sarı Gelin çalıyordu.

Kamera: Mesut Uçak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.