Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’da deprem sonrası çığ felaketi: 30 ölü

Dün, İtalya’nın orta kesimlerinde art arda meydana gelen dört depremin ardından bu gece saatlerinde, Pescara bölgesinde gerçekleşen çığ sonucu Gran Sasso Dağı eteklerindeki bir otel kar kütleleri altında kaldı. Yaşanan facianın ardından Rigopiano på Gran Sasso Oteli’ndeki 27 müşterinin ve otel personelinin çığ altında kaldığı belirtildi. 

Pescara Valisi Antonio Di Marco, kişisel Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki korkunç bir trajedi yaşandı. Öyle görünüyor ki kurbanlar var ama bunu doğrulamamız gerekiyor” dedi. Öte yandan, Reuters Haber Ajansı’nın yerel bir gazeteye dayandırdığı habere göre, çığ altında kalan otelde 30’dan fazla kişinin cansız bedenine ulaşıldığı aktarıldı. Kötü hava koşulları yüzünden, kurtarma ekiplerinin bölgede mahsur kalanlara ulaşmada zorluk çektiği bildiriliyor.

Dün, merkez üssü Roma’nın 100 kilometre yakınındaki Castel Catagna bölgesinde gerçekleşen en büyüğü 5.7 şiddetindeki dört deprem sebebiyle bir kişi enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Başkent Roma’da da hissedilen depremler, geniş bir alanda elektriklerin kesilmesine sebep oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.