Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zam öncesi yaşanan ilaç sıkıntısını İstanbul Eczacı Odası Başkanı anlatıyor 

İlaçlara yapılacak zam öncesi, piyasada ithal ilaçlara ulaşmada sıkıntı yaşandığı ortaya çıktı. Fiyat Değerlendirme Komisyonu’nun ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan Euro kurunu, ilaçlara 20 Şubat’ta yansıyacak şekilde yükseltmişti.

Zam öncesinde ilaç firmalarının dağıtım yapmaktan kaçınmasıyla yaşanan sıkıntıyı, İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu ile konuştuk.

Sarıalioğlu ilaç depolarını aradıklarında ellerinde ilaç bulunmadığını söylediklerini, dolayısıyla ilaç firmalarının dağıtım yapmıyor olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın harekete geçmesi gerektiğini belirten Sarıalioğlu’na göre piyasada bu kadar problem yaşanmasının ve hastaların mağduriyetinin en büyük sebebi, ilaçta dışa bağımlılığın çok yüksek olması.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/303466654″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.