Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hayvanseverlerden tepki alan “A Dog’s Purpose” galası ertelendi

“A Dog’s Purpose” filminin galası, tartışmalı kamera arkası görüntülerinin ortaya çıkması sonrası ertelendi.

Lasse Hallström’ün yönettiği, baş rollerini Dennis Quaid ve Britt Robenson’un oynadığı, köpek ve insan dostluğuna dair bir film olan “A Dog’s Purpose” filminin geçen günlerde ortaya çıkan kamera arkası görüntüleri tepkiye yol açtı. Bir köpeğin eğitmen tarafından suya girmeye zorlandığı izlenimini yaratan video sonrası filmin yapımcısı Amblin Entertainment açıklama yaptı. Açıklamada Hercules adlı köpeğin istemediği bir sahneyi tamamlamaya zorlanmadığı, sadece Hercules rahatken çekim yapıldığı iddia edildi. “Hercules iyi ve sağlıklı” diyen Amblin Entertainment “A Dog’s Purpose”ın insan ve köpek arasındaki özel bağın kutsandığı bir film olduğunu, dolayısıyla çekimlerde hayvanlara etik ve güvenli bir ortam sağlamak için kesin kurallar uygulandığını söyledi.

Söz konusu tartışmalar sonrası 19 Ocak günü filmin galasının yapılmayacağı duyuruldu. Yapımcı Amblin Entertainment ve dağıtımcı Universal Pictures, “insan ve hayvan arasındaki ilişkiyi anlatan filmin başka şeylerin gölgesinde kalmasını istemediklerini” belirterek bu hafta sonu yapılması planlanan galayı ve basın toplantısını erteledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.