Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da Sosyal Demokratlar’ın başbakan adayı Martin Schulz

Geçtiğimiz hafta Avrupa Parlamentosu Başkanlığı görevini İtalyan siyasetçi Antonio Tajani’ye bırakan Martin Schulz, ülkesi Almanya’da Eylül ayında yapılacak seçimler için Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı oldu.
Schulz, Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel’le birlikte basın toplantısı düzenledi. Partinin genel başkanı Gabriel 24 Eylül’de yapılacak seçimlerde başbakan adayı olmayacağını, yedi yıldır yürüttüğü parti başkanlığı görevinden de ayrılacağını açıkladı. Gabriel, Şubat ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasına kesin gözüyle bakılan Frank Walter Steinmeier’in yerine Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenecek. Sigmar Gabriel halen koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığı ve Ekonomi Bakanlığı yapıyor.

Çekirdekten sosyal demokrat

Martin Schulz ise 2014 yılından bu yana üstlendiği Avrupa Parlamentosu Başkanlığı görevinden ayrıldı ve ayağının tozuyla Alman iç siyasetine başbakan adayı olarak adım attı. Mart ayındaki SPD Kongresi’nden itibaren Schulz, başbakan adaylığının yanı sıra partinin genel başkanlığını da üstlenecek. İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanyası’nın siyasi teamüllerine göre bir partinin olası bir seçim zaferi sonrası başbakanlık makamına getirmek istediği kişi, aynı zamanda partinin genel başkanı olmak zorunda değil.
61 yaşındaki Schulz, genç yaşlardan bu yana Sosyal Demokrat Parti kadrolarında görev yapıyor. Doğup büyüdüğü Würselen şehrinin belediye başkanlığını da yapmış olan Schulz, 1994’ten beri Avrupa Parlamentosu üyesi. Açık ve net tavrı, hitabet yeteneği ve sivri diliyle dikkat çeken Schulz, Avrupa Birliği projesinin de ateşli savunucularından biri olarak tanınıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.