Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Munira Ahmed: “Müslüman bir Amerikalıyım ve bundan gurur duyuyorum”

Bangladeş asıllı Munira Ahmed 32 yaşında Müslüman bir Amerikan vatandaşı. ABD’de 23 Ocak’ta yapılan Trump karşıtı kadın protestolarının yüzü oldu. Ahmed’in yüzü binlerce kadın tarafından Amerika Ulusal Hall’de taşındı.

55

Pankartta Ahmed’in ABD bayrağını tesettür şeklinde başına bağladığı bir fotoğrafı yer alıyor. Fotoğraf ve imaj Barack Obama’nın da 44. devlet başkanı olarak portresini yapmış olan, ABD’nin en bilinen sanatçılarından Shepard Fairey’in imzasını taşıyor.

7

“Biz Halkız” kampanyası

Ahmed “bu fotoğraf aslında ‘siz ne kadar Amerikalıysanız ben de o kadar Amerikalıyım’ diyor. Ben Müslüman bir Amerikalıyım ve bundan gurur duyuyorum” diyor.

Fairey’in yaptığı bu imaj çalışması Amplifier Enstitüsü tarafından yürütülen “We the People” (Biz Halkız) başlıklı kampanyanın bir parçası. Pankartta yer alan “Women are Perfect” (Kadınlar Mükemmeldir), “Defend Dignity” (Haysiyeti Savun) ifadelerinin çok önemli olduğunu söyleyen Fairey, “Ahmed’in portresi içerdiği kültürel etki itibariyle çok büyük öneme sahip” dedi.

Protesto sırasında birçok kadının kendisini tanıyıp ne zaman örtünmeyi bıraktığını sorduklarını belirten Ahmed şöyle devam etti: “Bunun bir parçası olmaktan mutluyum çünkü bu bir şeye karşı yapılmış bir çalışma değil, bu bir bütünlük işi; bu aslında tıpkı Amerikalılar kadar Amerikalıyım demek” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.