Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şili tarihinin en büyük yangını: Bir kent yok oldu

Şili’de bir süredir devam eden yangın, bir kenti tümüyle küle çevirdi. Şili tarihinin en büyük yangını olduğu açıklanan ve “milli felaket” olarak nitelenen yangın için ülkeye uluslararası yardımlar geliyor.

3500
(Handout/Reuters)

Şili’de devam eden yangın, başkent Santiago’nun güneyindeki Maule bölgesinin Santa Olga kasabasını tümüyle küle çevirdi. Okul, revir ve dükkanlar dahil 10 binden fazla binanın yandığı kasabada, 6 bin kişiyse evini terk etmek zorunda kaldı. Son olarak, enkazdan bir cansız bedenin çıkarıldığı Santa Olga için komşu kasaba Constitucion’ın belediye başkanı  “Santa Olga’nın başına gelecekleri kimse hayal edemezdi. Yaşadıklarımız gerçekten Dante’nin Cehennem’i gibi. Son depremden sonra ayağa kalkmaya çalışıyorduk ama bu trajedi her şeyi mahvetti” dedi.

2000
(Reuters)

Şili’de son haftalarda, bitki örtüsünü kurutan çok yüksek sıcaklıklar sonucu büyüyen yangınlar, yüz binlerce hektar ormanlık alanın da yok olmasına sebep oldu. Devlet Başkanı Michelle Bachelet’in “ülke tarihinin en büyük orman felaketi” olarak nitelediği ve acil durum ilan ederek uluslararası yardım talep ettiği yangın için ABD bir yangın söndürme uçağı gönderdi. Ayrıca Şili Hükümeti, Rusya’nın göndereceği bir uçağın da kabul edildiği duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.