Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Büyülü asalar John Hurt için havaya

Harry Potter serisinde asa satıcısı Mr. Ollivander karakterini canlandıran ve Midnight Express, The Elephant Man filmlerindeki rolleriyle tanınan İngiliz aktör John Hurt 77 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Midnight Express filminden

Harry Potter filmlerinin fanları yasta

john-hurt-asalar-havaya
Ollivanderlar’ın asa dükkanı

Harry Potter film serisinde asa satıcısı Garrick Ollivander’ı canlandıran İngiliz aktör pankreas kanseri yüzünden hayatını kaybetti. Serinin oyuncuları ve hayranları twitter üzerinden üzüntülerini paylaştı.

 

The Elephant Man, Midnight Express, V for Vendetta

Sinemada unutulmaz filmlerde ve sahnelerde yer alma şansını ve başarısını gösteren Hurt’ün ismini yardımcı oyuncu olarak duyurduğu ilk film Her Devrin Adamı’ydı. David Lynch’in The Elephant Man filmindeki çarpıcı rolüyle sinema severlerde iz bıraktı. V for Vendetta, Alien, Midnight Express gibi filmlerde ve ünlü İngiliz dizisi Dr. Who’da rol alan Hurt’ün en son oynadığı Jackie filmi şu an sinemalarda gösterimde.

Hurt, ayrıca Midnight Express filminde canlandırdığı Türkiye’de hapse düşen keş rolüyle Bafta ve Golden Globe “en iyi yardımcı erkek oyuncu” ödüllerini kazanmıştı.

David Lynch’in, The Elephant Man (Fil Adam) filmindeki performansıyla Oscar’a “en iyi erkek oyuncu” dalında aday gösterilmiş ancak ödülü Robert De Niro’ya kaptırmıştı. Rolü için her gün 7 saatlik makyaj ve hazırlık süreci geçirmek zorunda kalan Hurt, bir röportajında kariyerinde en zorlandığı filmin Fil Adam olduğunu söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.