Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump: “İran ölüm döşeğindeydi, Obama yardımına yetişti!”

İran’ın balistik füze denemesi yapması ve Yemen’deki İran destekli Huti isyancıların bir Suudi Arabistan savaş gemisine saldırması sonrasında Trump yönetimi, “İran’ın resmi olarak uyarıldığını” söyledi.

Dün, Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, göreve başladıktan sonra yaptığı ilk basın açıklamasında İran’ı tehdit etmişti. İran’ın Pazar günü balistik füze testi yapmasını ve Pazartesi günü Suudi savaş gemisine yönelik saldırıyı değerlendiren Flynn, İran’ın “Ortadoğu’da istikrarı bozmaya yönelik davranışlar içerisinde olduğunu” kaydetmişti.

Flynn, ABD yönetiminin İran’a nasıl bir yanıt vereceğine ilişkin ayrıntı vermezken; Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ABD Başkanı Trump’ın “öylece oturup İran’a karşı hiçbir şey yapmayacağımızı düşünmemelerini istediğini” belirtti.

Bugünse, Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla İran’a sert çıktı. Trump paylaştığı tweet’lerde şöyle dedi: “İran’a, balistik füze fırlattığı için resmi olarak UYARI verildi. ABD’nin onlarla yaptığı korkunç anlaşmaya minnettar olmalılar!”, “İran  ölüm döşeğindeydi ve çökmeye hazırdı ancak ABD yardımına yetişti ve İran Anlaşması adı altında ona can simidi verdi: 150 milyar $.”

Öte yandan Rex Tillerson da bugün yemin etti ve Dışişleri Bakanlığı görevine resmi olarak başladı. Trump yönetimi, Rex Tillerson, Michael Flynn ve Stephen Bannon gibi sert ve  “agresif” bir tondan konuşan ekibiyle yaylım ateşine devam ediyor. ABD Başkanı Trump da 7 Müslüman ülkeye yönelik başkanlık emrinden sonra İran, Çin, Avustralya, Meksika ve AB’ye yönelik salvolarını sürdürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.