Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aboubakar, Kamerun’u Afrika şampiyonu yaptı

Kamerun, 31. Afrika Uluslar Kupası’nda finalde Mısır’ı 2-1 yenerek 15 yıl sonra beşinci kez şampiyon oldu.

Gabon’un başkenti Libreville’deki d’Angondje Stadı’nda oynanan maçta Mısır 22. dakikada Mohamed Elneny’nin golüyle 1-0 öne geçti. İkinci yarıya hızlı başlayan Kamerun, Lyon’un stoperi Nicolas Nkoulu’nun golüyle eşitliği sağladı.

Aboubakar, Kamerun’a şampiyonluğu son dakikalarda getirdi

Maça sonradan dahil olan Beşiktaşlı forvet Vincent Aboubakar 88. dakikada attığı golle ülkesine şampiyonluğu getirdi. Orta sahadan atılan uzun pası göğsünde ustalıkla kontrol edip topu defansın üzerinden aşırarak güzel bir vuruşla ağları salladı. Finale kadar oynadığı 4 karşılaşmada da gol sevinci yaşayamayan Aboubakar, son dakikalarda attığı golle ülkesini sevince boğdu.

https://www.youtube.com/watch?v=uX1uHtqTKt4

Hector Cuper’in talihsizliği

2011-2013 yıllarında ülkemizde Orduspor’da teknik direktörlük yapan Hector Cuper, böylece farklı ülkelerden çalıştırdığı takımlarla uzandığı 6. finali de kaybetmiş oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.