Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Yuvarlanıp Giden” üç film

Salt Ulus’un daha önceki Perşembe Sineması’nın programlarından derleme olan Yuvarlanıp Gidiyoruz, 9-23 Şubat 2017 tarihleri arasında gösterimde olacak.

Üç filmden oluşan gösterim, farklı coğrafyaları ve toplum hayatındaki dönüşümü ele alıyor. 1963 yılında İtalya’da yaşanan işsizliği, iç göçü, konut sıkıntısı ve sınıf çatışmalarını; 1999 yılında Meksika’da öğrencilerin grevi ve 2011-2012 Mısır’ının iktidarını ve tarihsel kırılmalarını anlatıyor.

Türkçe ve İngilizce alt yazılı olan gösterimler saat 19.00’da başlayacak.

Program:

Cairo Drive (Kahire Yolu) 9 Şubat 2017

Yönetmen: Sherief Elkatsha

79 dakika

İngilizce ve Arapça; Türkçe ve İngilizce altyazılı

2013 yapımı olan belgesel film, sokakları, hayatın içindeki yoğun taşıtları, iç çatışmaları ve tarihsel kırılmaları anlatıyor.

 

Le Mani Sulla Citta (Şehrin Üzerindeki Eller) 16 Şubat 2017

Yönetmen: Francesco Rosi

105 dakika

İtalyanca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

İşçilerin yaşadığı mahallede bir apartmanın çökmesiyle başlayan film, felaket sonrası yaşanan süreci anlatır.

 

Güeros   23 Şubat 2017

Yönetmen: Alonso Ruizpalacios

95 dakika

İspanyolca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Ulusal Özer Meksika Üniversitesi öğrencileri greve gidince, iki arkadaşın kaygılarını, belirsizlik dönemini ve yaşadıkları serüveni anlatır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.