Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da akademisyenlere polis müdahalesi

686 sayılı KHK ile ihraç edilen akademisyenler için Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve YÖK açıklama yaptı. Akademisyenler ise bugün Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde toplanma kararı aldı. Sabah saatlerinden itibaren üniversite girişini kapatan polis ve özel güvenlik görevlileri akademisyenlere müdahale etti.

AKP Grup Yönetim Kurulu’nun dün yaptığı toplantıda akademisyenlerin KHK ile üniversitelerden atılması konuşuldu. Hürriyet’in haberine göre konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kararnameyle ihraç edilen 300 akademisyen konusunda eleştirilerin olduğunu, listelerin yeniden değerlendirilmek üzere YÖK’e gönderileceğini belirtti.

YÖK’ten yapılan açıklamada ise mağduriyet müracaatlarının hukuk çerçevesinde değerlendirileceği belirtildi ve “Gelinen süreçte YÖK olarak konuya ilişkin yeni sorumluluklar üstlenme de dahil değerlendirmemiz sürmektedir” denildi.

Ayrıca Cebeci’de bugün gerçekleşecek buluşma gerekçesiyle kampüsün kapıları tamamen kapatıldı. Polis giriş çıkışlara izin vermezken akademisyenlere müdahale etti, gözaltı yapıldı.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.