Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Zelanda halkı balinalar için seferber

Yeni Zelanda’nın Güney Adası kıyılarına sayıları 400’ü aşkın balina vurdu. Yüzlerce görevli ve gönüllünün yardımına koştuğu balinalardan sadece 100’e yakını kurtarılabildi.

Adanın Altın Körfez bölgesinde karaya vuran balinaların yüzde 70’i telef oldu. Balinaları kurtarmak için bölgeden yüzlerce gönüllü ve gürenlik görevlisi uğraş verdi. Balinaların yardımına koşan görevli ve yetkililer balinaların hayatta kalması üzerlerine kovalarca su döktü. Kurtarılan balinaların yüzde 50’si tekrar karaya vurdu.

Kurtarılan balinaların tekrara karaya vurmaması için yetkililer sahil boyunca beklemede kaldı.

‘’Balina nöbetleri devam edecek’’

Yeni Zelandalı bölge sakinleri bu gibi olaylarla sık sık karşılaşmalarından dolayı olaya nasıl müdahale edeceklerini bildiklerini belirterek bir dahaki karaya vurma olayına karşı bölgede bir müddet balina nöbeti tutacaklarını bildirdiler.

Yetkililer yaşanan bu olayın son yıllarda yaşanan en büyük kaybı olarak nitelendiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.